19 manieren om het meest te halen uit je online aankopen

Laatste update op , door Thomas

En waarom zou je ook? Met deze 19 handige tips betaal je enkel voor het product dat je echt wil, en niet voor alles wat erbij komt kijken. En laten we eerlijk zijn, geld besparen is gewoon een heel mooi excuus om jezelf te verwennen met nog een extraatje.

19 manieren om te besparen op online aankopen

Beter samen

Hoewel sommige trucjes misschien voor de hand kunnen liggen, zijn we er niet altijd even hard mee bezig. Een eerste manier om geld te besparen is uiteraard gratis verzending. Op sommige sites vind je standaard gratis verzending, op andere wordt deze aangeboden vanaf een bepaald bedrag. Indien dat het geval is, hoef je niet noodzakelijk meer uit te geven, denk er eens over na om samen met vrienden te bestellen. Op die manier kan je die gratis verzending toch verkrijgen, of kan je de kosten delen. Bij samenaankoop kan je vaak ook bestellen aan een voordeliger tarief. Daarbij ga je dan een bepaald product aankopen met een grote groep. Dit kan zeer handig zijn voor onder andere clubs of verenigingen.

Cashback

Hoewel de meeste mensen wanneer ze een product bestellen dat doen via de site van het merk zelf, kan het ook anders. Wanneer je naar een cashback-website gaat en via een link daarop je product koopt, krijgt die website commissiekosten voor jouw aankoop. Jij krijgt dan een deel van die commissiekosten, een zogenaamde ‘cashback’.

Blijven vergelijken

De ideale website voor computerliefhebbers? Dat is ongetwijfeld Tweakers. De website voorziet zijn gebruikers van nieuws over hardware, software en alles wat te maken heeft met internet. De site heeft ook een handige ‘Pricewatch’ waar mensen de prijzen in verschillende winkels kunnen vergelijken.

Een andere handige site voor het vergelijken van producten is vergelijk.be. Deze site beperkt zich niet enkel tot electronica. Je kan er onder andere kleding, fietsen en speelgoed vergelijken.

Nog specifiekere dingen vergelijken? Dat doe je op aanbieders.be. Vraag je je soms af of je niet te veel betaald voor je elektriciteit, gas of internet? Door aanbieders.be hoef je het je niet langer af te vragen. De site geeft namelijk een uitgebreide vergelijking van alle leveranciers en tarieven.

Wie graag prijzen wil vergelijken én handige reviews van andere consumenten zoekt, kan terecht op kieskeurig.be. De site wordt wekelijks voorzien van honderden nieuwe reviews. Zo weet je precies of je wel het juiste product aankoopt.

Test Aankoop tool

Voor wie genoeg heeft van al dat vergelijken is er de Test Aankoop tool. Velen spenderen heel wat tijd aan het vergelijken van prijzen, om te weten waar ze nu echt de laagste prijzen kunnen vinden. Dankzei de plug-in van Test Aankoop kan je je deze tijdrovende bezigheid vanaf nu besparen. De plug-in ‘Beste Prijs’ bezorgt jou namelijk automatisch de beste prijs van het product dat je interesseert. De plug-in gaat ook na of de website waarop je het product wil aankopen wel betrouwbaar is, en welke winkels in de buurt over het product beschikken waar jij naar op zoek bent.

Bol.com select

Koop je geregeld iets bij bol.com? Dan is een Select abonnement misschien de ideale optie voor jou. Voor 9,99 euro per jaar kan je gebruik maken van alle verschillende soorten verzendingen die Bol aanbiedt. Dat wil zeggen dat je met het Select abonnement geen extra verzendkosten meer hoeft te betalen, kan laten leveren in de avond, op zondag, of nog dezelfde dag van je aankoop.

Tweedekans Coolblue

Waarom zou je een nieuw product aankopen als je een Tweedekans-product kan kopen in dezelfde staat, voor een lagere prijs? Coolblue biedt constant Tweedekans-producten aan. Dat zijn producten die door consumenten zijn omgeruild of teruggestuurd. De producten verkeren vaak nog in uitstekende staat, maar je kan ze tegen een korting op de kop tikken.

Uitstapjes

Voor mensen die al eens graag naar een concert of festival gaan is Ticketswap de perfecte site. Heb je geen tickets kunnen scoren voor je favoriete band? Of zoek je een goedkopere optie? Op Ticketswap kan je vaak een iets goedkoper ticket vinden. Je kan er ook je eigen tickets aanbieden, indien je toch niet naar het concert kan gaan.

Is een concert toch niet zo je ding? Dan is er ook nog TIQX. Wie graag een uitstapje wil doen met het hele gezin, kan terecht op deze site. Je vindt er aanbiedingen voor pretparken zoals Bobbejaanland en Efteling, maar ook voor onder andere Sea Life.

Korting

Laten we eerlijk zijn, kortingen zijn een van de meest geliefde manieren om geld te besparen. Wanneer we ergens -20% zien, gaat ons hart toch een beetje sneller slaan. Wie denkt dat je enkel kortingen kan krijgen tijdens de solden, heeft het mis. Het hele jaar door kan wie goed genoeg zoekt, handige kortingscodes vinden. Of dat nu is via een influencer met wiens naam je korting kan krijgen of via een bepaalde feestdag, er zijn er in overvloed.

Een goede optie is bijvoorbeeld om te wachten tot Black Friday (of Cyber Monday). Op deze dagen worden traditiegetrouw vaak (grote) kortingen aangeboden. Hoewel het fenomeen oorspronkelijk afkomstig is uit Amerika, kan je ook bij ons enkele koopjes vinden.

Voor wie niet kan wachten tot Black Friday zijn er altijd andere opties. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven op de nieuwsbrief van een bepaalde site of winkel. Bij een eerste aankoop na inschrijving, ontvang je dan vaak 10 tot 15% korting.

askOLI

Soms vergeten we domweg dat we recht hebben op een bepaalde korting. Daarom gebruik je best askOLI. Deze website / app herinnert je automatisch aan je kortingen. Oli verzamelt ledenvoordelen en kortingscodes en vergelijkt deze dan met elke website die je bezoekt. Deze website / app herinnert je automatisch aan je kortingen. Een handige app voor de vergeetachtigen onder ons dus.

Made in China

Wanneer het op producten aankomt, kan je zowat alles vinden in China. De producten die er gemaakt worden zijn vaak een stuk goedkoper dan de versies hier bij ons. Opteer daarom voor de Chinese versie van een product, om het echt goedkoop te houden.

Online shopping clubs

Mag het voor jou toch allemaal wat exclusiever? Dan is een online shopping club misschien wel iets voor jou. Door je aan te melden op een online shopping club kan je vaak topmerken scoren tegen een voordelige prijs. Het aanmelden kan volledig gratis. De merken die aangeboden worden verschillen van dag tot dag, maar je kan er wel producten vinden die tot 70% goedkoper zijn. Een echte aanrader voor wie graag eens een luxueus item op de kop tikt.

Meer op komst?

Momenteel zijn dit enkele goede manieren om zoveel mogelijk uit je online aankoop te halen, maar onze digitale samenleving evolueert voortdurend. Misschien zijn er binnenkort dus nog veel meer mogelijkheden om online geld te besparen op je aankopen. Het is uitkijken naar de toekomst, en uiteraard ook naar je volgende online aankoop die geleverd wordt.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook