5 Handige tips om te besparen op boodschappen

Laatste update op , door Thomas

Iets waar je heel makkelijk op kunt besparen zijn boodschappen. Je staat er misschien niet bij stil, maar door enkele slimme trucs te gebruiken kun je vele euro’s in je portemonnee houden. We hebben vijf handige tips op een rijtje gezet. Deze kun je zeer gemakkelijk toepassen als je in de supermarkt bent.

  1. Blader voordat je boodschappen gaat doen altijd even de folder van je supermarkt door. Hierdoor weet je precies wat er in de aanbieding is. Door alleen producten in de bonus/aanbieding te kopen kom je mogelijk ook weer nieuwe gerechten tegen.
  2. Maak voordat je gaat winkelen een boodschappenlijstje. Wijk hier tijdens het bezoek aan de supermarkt niet vanaf, zodat je geen onnodige artikelen koopt. Hierdoor heb je vooraf ook een goed inzicht in hoeveel geld je per shop beurt ongeveer kwijt bent aan boodschappen.
  3. Een hele simpele tip, die toch vaak wordt vergeten: neem een tas mee om je boodschappen in te doen. Hierdoor hoef je geen extra tas bij de kassa te kopen. €0,25 voor een tas lijkt misschien weinig. Maar vermenigvuldig het maar eens met het aantal keer dat je boodschappen doet.
  4. Mocht er een product met flinke korting in de schappen liggen, wat je altijd gebruikt (bijvoorbeeld toiletpapier of afwasmachinetabletten), koop dan groot in. Deze artikelen blijven lang goed, en zo bespaar je dus op de lange termijn.
  5. Waarschijnlijk bezoek je altijd dezelfde supermarkt. Je weet de weg naar de producten en komt er bijna altijd wel iemand tegen. Maar mogelijk zit er een veel goedkopere supermarkt ook op korte afstand. Ga daar ook eens kijken en vergelijk de prijzen, zodat je boodschappen doet bij de goedkoopste supermarkt.

Wil je nog veel meer tips lezen om te besparen met shoppen, kijk dan eens op Bespaarwijzer.be. Hier vind je overigens nog vele andere interessante artikelen om aan het einde van de maand een extra zakcentje over te houden.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook