Je eerste huis? Tips voor de perfecte inrichting

Laatste update op , door Thomas

Yes! Het is zo ver. Ein-de-lijk krijg je de sleutel van je allereerste eigen huis. Dát is een feestje waard. Dus plof je samen met je lief voor een goede maaltijd neer in een gezellig restaurantje. En dan begint het pas echt. Want een huis is pas een thuis, als je de juiste stijl en inrichting te pakken hebt. Van ons in ieder geval de hartelijke felicitaties. En een paar fijne tips voor het inrichten van je eerste huis.

Je eerste huis op een moodboard

Zit je vol ideeën voor je eerste huis? Maak dan een moodboard. Speur in magazines en online naar de mooiste plaatjes, kleuren, interieurs en sfeerbeelden. Je kunt één moodboard maken voor het hele huis, of een moodboard per kamer. Samen kunnen jullie met de plaatjes schuiven tot er een perfect beeld ontstaat van de inrichting die jullie voor ogen hebben. Even samen dromen voor er geshopt en geklust moet worden!

eerste huis moodboard

Kies je blikvangers

Natuurlijk wil je dat al je meubels mooi zijn. Maar een interieur vol opvallende en bijzondere items kan ook een beetje to much worden. Kies daarom één of enkele meubels als blikvanger. Daar omheen creëer je de rest van het interieur met rustigere items. Wedden dat er tijdens je housewarming volop complimenten zullen zijn voor je keuze?

Een ontspannen sfeer

Je eerste huis is nu nog nieuw, maar grote kans dat je er lange tijd zult wonen. Het is de plek waar je thuis komt na een hectische dag op kantoor of na een gezellig dagje uit. Zorg daarom voor een relaxte, ontspannen sfeer. Niet teveel drukke kleuren door elkaar en geen overbodige meubels of prullaria. Maar overdrijf het niet: Het is jóuw huis en jij moet je er thuis voelen. Kijk dus goed wat jouw rustig stemt en pas dat toe in je interieur.

eerste huis sfeer

Weg met losse spullen

Natuurlijk kun je een paar mooie, bijzondere decoratieve items neer zetten. Maar je huis is geen museum en ook geen Winkel van Sinkel. Door te zorgen voor voldoende opbergruimte kun je alles een eigen plek geven. Dat scheelt gelijk ook stress en ellenlange zoektochten naar verloren spullen. En misschien is dat ene unieke kastje ook gelijk die mooie blikvanger die jouw eerste huis nog nodig had.

Denk aan de levertijd!

Vooral grote items voor je huis hebben soms een wat langere levertijd. Dan gaat ‘verzenden binnen 24uur’ dus even niet op. Helemaal niet erg, maar wel fijn om rekening mee te houden! Zorg in ieder geval dat je goed op de hoogte bent van de betreffende levertijd. Veel webshops, zoals Home24 zetten het bij hun producten, maar anders moet je er zeker even naar vragen! Moet je toch wat tijd zonder bepaalde meubels overbruggen wanneer je naar je eerste huis bent verhuisd? Met tuinstoelen, campingtafels en luchtbedden kom je een heel eind!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
De beste kortingen gratis en voor niets in je mailbox. Schrijf je nu in!