8 Tips om Goedkoop naar Center Parcs te gaan en te boeken

Laatste update op , door Thomas

Geniet van een ontspannende vakantie te midden van het groen en de natuur, met een midweek of weekendje weg bij Center Parcs. De vele parken staan garant voor een onvergetelijke tijd, waar je zowel aan spannende activiteiten kan doen, als volledig ontspannen en relaxen. De ideale combinatie! Uiteraard zouden we onze vakantie graag zo goedkoop mogelijk boeken. Daarom kort een aantal tips om goedkoop naar Center Parcs De Vossemeren, Center Parcs Erperheide of één van de parken in Nederland, Frankrijk of Duitsland te vertrekken.

Goedkoop-Verblijf-Center-Parcs

Goedkoop naar Centerparcs

1. Waanzinnige woensdag

Elke woensdag loopt er via de website van Center Parcs een actie – Waanzinnige woensdag – waarbij je je verblijf kan boeken aan uitzonderlijke prijzen. Zo heb je al een vakantie bij Center Parcs vanaf €129. Was je van plan om te boeken? Dan kan het verstandig zijn om nog even te wachten tot woensdag en een kijkje te nemen tussen alle promoties. Zo kan je je verblijf bij Center Parcs goedkoop boeken.

2. Vroegboekkorting én gratis toppings

Wellicht ken je het befaamde vroegboekkorting voordeel dat je kan ontvangen bij reizen allerlei. Soms is het niet duidelijk hoeveel korting je nu wel of niet krijgt. Bij Center Parcs is het klaar en duidelijk: Voer je datum van vertrek in en bereken zelf hoeveel vroegboekkorting je ontvangt. Als je minstens 2 maand op voorhand boekt, krijg je daarbovenop 4 gratis toppings. D.w.z. 4 gratis extra activiteiten: 1 vaste, afhankelijk van je gekozen cottage, en 3 naar keuze. Zo krijg je er gratis en voor niets een sauna bezoekje, casino night, kids bingo, rafting ervaring of één van de vele activiteiten bij.
Info: De vroegboekkorting wordt automatisch verrekend en is terug te vinden onderaan uw boekingsoverzicht.
vroegboekkorting Center Parcs

3. Familie- of 55+ korting

Als familie of groep met minstens één kind jonger dan 13 jaar of minstens één volwassene 55 jaar of ouder, krijg je 20% extra korting, bovenop de vroegboekkorting. Zo kan je tot 40% (!) besparen op je verblijf. Zeker de moeite om eens te bekijken! Enige nadeel van deze deal is dat ze niet geldt in schoolvakanties (daarover meer in punt 4).
Info: Vink tijdens het boeken aan dat je gebruik wil maken van deze korting en je ziet meteen hoeveel je bespaart.
Familiekorting Center Parcs

4. Kom op een rustig moment

Het klinkt logisch, maar Center Parcs raadt mensen aan om te komen in minder drukke periodes. Deze zijn dikwijls een pak goedkoper. Aangezien de familie- en 55+ korting niet geldt in schoolvakanties, moet je extra slim zijn om te besparen tijdens deze populaire periodes. Boek je vakantie tijdens of rond het eerste en het laatste weekend van de schoolvakantie, deze zijn vaak voordeliger. Door deze slimme zet kan je voordelig genieten van extra rust.

5. Bespaar op vervoerskosten

Zoals eerder gezegd, heeft Center Parcs heel wat parken in binnen- en buitenland. Woon je in het Oosten van het land? Kies voor Center Parcs De Vossemeren (Lommel), Center Parcs Erperheide (Hasselt) of één van de vele Nederlandse (Kempervennen, Meerdal,..) of Duitse (Eifel, Bostalsee,..) parken en bespaar op je vervoerskosten. Voor mensen die in het Westen van België wonen, kan het voordeliger zijn om één van de Franse parken te boeken. Hangt ervan af hoe groot de verplaatsing is (gemakkelijk na te rekenen via Google Maps).

6. Een park/cottage op uw maat

Alle parken van Center Parcs krijgen 3 tot 5 ‘birdies’. Het aantal birdies geeft weer hoeveel punten/sterren het park krijgt en daarmee ook hoe duur het is om daar te reserveren. Een park met 3 birdies is misschien minder luxueus, maar daarom wel comfortabel genoeg voor een heerlijke vakantie. Als u éénmaal het geschikte park gekozen hebt, hebt u keuze tussen verschillende cottages/vakantiewoningen. Comfort, Premium, VIP, Eden cottage en zelfs speciale woonvormen als een woonboot of een woonhuis: Center Parcs heeft het allemaal. Aan elke type hangt ook weer een ander prijskaartje, kies m.a.w. zorgvuldig.

7. Een week of extra lang weekend kan extra voordelig zijn

Uiteraard wil Center Parcs dat uw verblijf bij hen zo lang mogelijk duurt. Daarom hebben ze speciale promoties voor mensen die een hele week boeken of willen genieten van een extra lang weekend:

  • Boek een week buiten de schoolvakanties en betaal slechts 5 van de 7 dagen.
  • Boek een week in de schoolvakanties en betaal slechts 6 van de 7 dagen.
  • Tijdens speciaal geselecteerde weekenden kunt u voor een spotprijs al op donderdag aankomen of pas op dinsdag vertrekken.

Center-Parcs-week-lang-weekend-voordeel

8. Center Parcs actiecode en promoties

Blijf op de hoogte van laatste Center Parcs actiecodes en promoties. Zo kan je vaak nog eens extra besparen door een actiecode in te vullen of door het overzicht van de huidige promoties. Want we zouden niet willen dat je ergens korting laat liggen!


Kortom, overweeg het om eens goed op voorhand je verblijf te boeken: de voordelen zijn énorm. Daarnaast kan je nog eens extra korting verdienen als jong gezin of 55-plusser. Dankzij speciale promoties en waanzinnige woensdag kan je profiteren van uitzonderlijke voordelen. Houd bovendien ons overzicht in de gaten voor de laatste Center Parcs actiecodes en promoties.