Goedkoop uit eten: dat doe je zo!

Laatste update op , door Thomas

Lekker uit eten. We houden er allemaal van! Helaas kan je na zo’n gezellig avondje op restaurant al eens flink wat geld kwijt zijn. Gelukkig zijn er een hoop manieren om te besparen. We lijsten ze even op, zodat ook jij goedkoop uit eten kan.

Verstandig kiezen

Wie niet van plan is al teveel te betalen voor een etentje, kiest best een geschikt restaurant. Dit vraagt niet meer tijd dan enkele seconden googlen. Tegenwoordig kan je bij veel restaurants de menukaart op voorhand online bekijken. Zo weet je meteen aan welke prijzen je je mag verwachten. Wanneer je niet de kans krijgt om op voorhand research te doen, zijn er andere opties. Via de app “tripadvisor” kan je gemakkelijk vinden welke restaurants er in je buurt zijn en tot welke prijsklasse ze behoren. Dit is enorm handig in grotere steden zoals: Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven.

Deals

Acties en deals in de gaten houden is misschien wel de gemakkelijkste en meest efficiënte manier om goedkoop uit eten te gaan. Er zijn enorm veel plaatsen om zo’n deals en kortingsbonnen te scoren. Denk aan Groupon, SocialDeal, TheFork. Op deze websites zijn dagelijks verschillende coupons en deals te vinden voor restaurants. Hou ze dus zeker in de gaten.

Two for one

Wie de pagina van ‘two for one’ al eens bezocht, heeft waarschijnlijk een hoop straffe deals gespot! De naam zegt het zelf, via deze site kan je bonnen kopen voor verschillende zaken of het nu om wellness, pretparken, avondjes op restaurant, … gaat. Je vindt het er allemaal en dat voor slechts de helft van de prijs!

Veilingen

De site ‘VakantieVeilingen’ biedt naast vakanties nog een hoop andere dingen aan. Je kan er onder andere mee bieden op tickets voor bepaalde restaurants. Met een beetje geluk en een goed bod, kan je veel goedkoper uit eten gaan. De veilingen starten al vanaf 1€. In zeldzame gevallen blijven ze zelfs op dit budget staan en kan je voor een appel en een ei genieten van een zalig avondje dineren.

Student

Studenten hebben vaak een beperkt budget. Veel restaurants durven hen al eens een handje te helpen. Bij vertoning  van je studentenkaart krijg je dikwijls een pak korting op je rekening. Daardoor kunnen studenten heel gemakkelijk goedkoop uit eten. In de studentensteden Leuven, Gent, …  vind je bepaalde restaurants die hun prijzen berekenen voor studenten, omdat er simpelweg enorm veel studenten in deze steden komen en wonen. Uiteraard kan je daar ook goedkoper uit eten zonder dat je zelf student bent.

Doe het zelf!

Wie echt geen zin heeft om te betalen voor een avondje uit eten, kan altijd zijn picknickmandje uit de kast nemen en dit vullen met een hoop lekkers! Als je een gezellig plekje gevonden hebt en met de juiste personen op pad bent, heb je echt niet meer nodig! Op deze manier kan je letterlijk goedkoop uit eten!

Zo zie je maar, voor een restaurant hoef je je  niet altijd blauw te betalen! Korting scoren vraagt niet meer dan wat research en creativiteit.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook