Het leukste buitenspeelgoed

Laatste update op , door Thomas

Na maandenlang koud en nat winters weer, staan de meeste kinderen bij het eerste lentezonnetje al te trappelen bij de deur: buitenspelen! En nu het zonnetje steeds vaker door het wolkendek heen breekt is het inderdaad de hoogste tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Goed voor de vitamine D, de frisse lucht en voor een portie nieuwe energie!

Buitenspeelgoed dat vorig jaar voor het laatst is opgeborgen, wordt nu weer opgezocht en opnieuw ontdekt. Een deel van het speelgoed is ieder jaar weer leuk en goed voor uren speelplezier. Maar groter groeiende kinderen die steeds meer willen ontdekken en energie kwijt moeten, hebben ook nieuwe uitdagingen nodig. Daarom in dit blog inspiratie voor het leukste buitenspeelgoed:

Kliederen met water en zand

Soms lijkt het wel alsof kinderen nooit te oud worden om zichzelf buiten lekker vies te maken. Kliederen met water en zand is nou eenmaal heerlijk! Zeker op warme dagen doet waterspeelgoed het erg goed. Denk aan emmertjes, potjes en flessen, maar ook aan een paar goede waterpistolen voor een watergevecht. Bij wie een beetje ruimte in de achtertuin heeft mag ook een zwembad niet ontbreken. Zwembaden zijn er in heel veel soorten en maten en voor alle leeftijden. Ideaal voor verkoeling in de zomer.

Lekker sportief buitenspelen

Als alle kinderen uit de buurt weer naar buiten komen om te spelen, is er niets leuker dan ze samen aan de slag te zien gaan met sportief buitenspeelgoed. Ballen, voetbaldoeltjes, springtouwen, skates en badminton sets zijn altijd leuk. Even niets in huis? Tot de postbezorger het nieuwe buitenspeelgoed komt bezorgen kunnen de kinderen volop tikkertje of verstoppertje spelen in en om het huis.

‘Grof geschut’: het grotere buitenspeelgoed

Voor echte buitenkinderen met genoeg opbergruimte in tuin of garage is er ook nog een groter soort buitenspeelgoed. Met dat speelgoed kunnen kinderen zowel samen als alleen uren plezier beleven. Op skelters, fietsen, tractors en skates lijken er niet genoeg meters straat te zijn om op heen en weer te rijden. En voor de hoogvliegers staat een eigen trampoline in de tuin met stip op nummer 1 in de lijst van favoriet buitenspeelgoed.

Waar speelt jouw kind het liefst mee?

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook