Huwelijksuitnodigingen eenvoudig online bestellen

Laatste update op , door Thomas

Het is weer die tijd van het jaar. Het aantal te bezoeken huwelijken neemt toe en de huwelijksuitnodigingen staan te blinken op de kast. Ieder met zijn eigen unieke stijl en afwerking. Maar waar kan je uitnodigingen voor je huwelijk laten maken? Er bestaan veel webshops waarbij je dit eenvoudig en snel kan bestellen. Soms onder de noemer ‘wenskaarten’ en sommige specifiek voor huwelijksuitnodigingen. Wij gingen op onderzoek uit om te bepalen hoe eenvoudig het is en hoeveel het je kan kosten.

Eenvoudig online?

Tegenwoordig is het relatief simpel om je trouwkaarten online te bestellen. Bij vrijwel alle fotoservice/print webshops kan je kiezen tussen voorgestelde ontwerpen of zelf je eigen ontwerp bouwen/uploaden. Zo heb je steeds de keuze tussen standaardontwerpen en eigen decoratie. Vaak zijn de standaard ontwerpen ook nog eens te personaliseren met eigen foto’s, teksten, unieke afbeeldingen, enzovoort.

Waar kan ik online huwelijksuitnodigingen bestellen? Hoewel er veel webshops van dit genre bestaan, zouden we toch graag een aantal hier vermelden. De bekendste online zijn o.a.

Dit zijn grotere webshops die ook veel soorten fotoproducten en printartikelen afleveren. Daardoor lijken de huwelijksuitnodigingen nogal eens verscholen te zitten in het grote bos van mogelijkheden. Bij deze fotoservices hebben ze meestal de noemer ‘wenskaarten’, waarbij je trouwkaarten kan bestellen. Een aantal kleinere voorbeelden zijn

Het grote voordeel van deze webshops, is dat ze een specifiek categorie hebben voor huwelijk/trouwkaarten. Dat maakt ook dat ze meer standaardontwerpen hebben en hun dienst specifiek voor huwelijksuitnodigingen opgebouwd is.

Wat is de kostprijs?

Uiteraard verschilt de kostprijs van webshop tot webshop, maar ook nog eens van type uitnodiging en uiteraard per aantal. Wij trachten een kort overzicht te geven van huidige prijzen, per uitnodiging, voor het meest eenvoudige en standaard type huwelijksuitnodiging.

Aanbieder Type* Prijs** Extra kosten Volume korting
Smartphoto Wenskaarten €1,95 Verzending vanaf €2,95 Neen
Vistaprint Trouwkaarten €0,59 €1,49 full color en €6 verzendkosten Neen
HEMA Wenskaarten €1,49 €1,50 verwerking en €2,25 verzending Ja
Albelli Wenskaarten €1,08 €2,95 verzending Neen
CardDreams Huwelijk €1,49 €4,95 verzending Ja
Webprint Trouwkaarten €1,79 €0,99 verwerking €1,32 verzending Neen

CardXL Huwelijk €1,24 €5,95 verzending en €89 drukkosten Neen


* Naam van de specifieke afdeling voor trouwkaarten of meer algemene sectie voor wenskaarten
** Minimumprijs per stuk, voor het meest basic/standaard type huwelijkskaart

Conclusie: bij alle voorgaande voorbeelden is het relatief eenvoudig om – zelfs als totale computer leek – huwelijksuitnodigingen online te bestellen. Alleen moet je nog beslissen bij welke webshop je wil bestellen. Tip: Zoek naar de desbetreffende webshops op onze Winkels pagina en check even of er geen kortingscode, actiecode of promotie beschikbaar is voor huwelijksuitnodigingen. Aangezien de concurrentie groot is, proberen ze mensen over de streep te trekken door interessante deals en promoties te verstrekken.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook