Maatje meer en plus size modellen eindelijk sexy

Laatste update op , door Thomas

Het werd hoog tijd dat deze trend zich volledig ontwikkelde: de plus size modellen beginnen in trek te geraken, mode voor een maatje meer wint aan interesse en vooral: je moet niet graatmager zijn om mooi te zijn. Decennia lang domineerde het beeld van uitgemergelde jonge dames de mode wereld. Wij denken én hopen dat deze trend eindelijk gedaan mag zijn. De laatste jaren zien we alleszins een mooie vooruitgang: Diesel sprong al op de kar en onlangs ging ook Pirelli voor deze schone met rondingen.

De trend naar graatmagere vrouwen

Hoewel vele mensen het schijnbaar lange tijd normaal vonden dat modellen graatmager waren, is dit zeker niet altijd zo geweest. Als we een kijkje nemen naar de geschiedenis van het schoonheidsideaal, zien we allesbehalve magere figuren. Meer zelfs, tot de jaren 50 was ‘een maatje meer’ hét schoonheidsideaal bij uitstek. Vreemd genoeg had dit te maken met het feit dat er schaarste was aan voedsel en dus alleen de rijkere, welgestelde vrouwen zich meer eten konden veroorloven. Bijgevolg waren deze meer gevormd en keken de armere vrouwen hier naar op.

De vele jaren daarna was er voedsel genoeg voor iedereen. Blijkbaar resulteerde zich dit in een omgekeerde trend. Het werd nu aantrekkelijk om echt mager te zijn. Dit zette zich door tot in het extreme: jonge meisjes gingen zich volledig uithongeren om als model carrière te maken.

Op de goede weg

Zoals we eerder al aanhaalden, is de mode wereld stilaan op de goede weg. Eindelijk! Persoonlijk snap ik niet dat het zo lang geduurd heeft. Je hoorde bij zó enorm veel vrouwen dat die graatmagere meisjes op de runway helemaal niet de realiteit weerspiegelden. Een tijdje geleden bewees onderzoek al dat het ook de verkoop niet bevordert. Mensen willen een weerspiegeling van zichzelf zien. De gemiddelde vrouw kan zich niet spiegelen aan een jong meisje van 40 kg en gelukkig maar.

De discussie gaat trouwens niet over het feit dat graatmager óf ‘een maatje meer’ hét schoonheidsideaal moet zijn, maar over het feit dat je vrouwen niet moet dwingen een schoonheidsideaal aan te nemen, dat helemaal niet gezond is. Vrouwen moeten volledig zichzelf kunnen zijn en blij zijn met hun lichaam. Of dat nu mager, dik, dun, mollig, groot of klein is.

Kortom, laat de modellenwereld nu eindelijk eens beseffen dat er vrouwen zijn van alle maten en kleuren. In plaats van meisjes te dwingen om te neigen naar anorexia, laat ze gewoon zichzelf zijn. Is het echt zo moeilijk om gewoon modellen van alle maten te gebruiken om je kleding tentoon te spreiden? Mij lijkt het al jaren logisch dat je je aanpast aan je doelgroep. Laten we hopen dat dat ook bij hen doordringt.

Grote maten in webshops

Om ons ‘pleidooi’ voor een gezonder schoonheidsideaal verder te zetten, zouden we graag even tonen dat het de goede weg op gaat. Vele winkels bieden al grote maten aan, maar ook in de webshops vind je al mode voor een maatje meer. Er zijn zelfs shops die volledig de focus leggen op grote maten. Een overzicht:

Bekende webshops
De bekendere webshops hebben hun best gedaan om een thema of gedeelte op te nemen met ‘grote maten’ of ‘maatje meer mode’.

C&A mode voor een maatje meer
3 Suisses grote maten
La Redoute grote maten
e5 Mode maatje meer

Focus op grote maten
X-Two
Castaluna
Bagoes

Veel shopplezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook