Netflix in België: interessant of niet?

Laatste update op , door Thomas

De meesten onder ons hadden al wel gehoord van het fantastische Netflix in Amerika. Deze streamingdienst zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel series en films kan bekijken op verschillende schermen. Zo maken ze de laatste tijd reclame voor o.a. Breaking Bad, House of Cards en Orange is the New Black. Allemaal goed en wel, maar hoe zit dat nu: werkt het echt zo vlotjes en is het overwegen waard om dit in huis te nemen?

Aanbod series en films

Netflix lanceerde op 19 september 2014 in België en heeft momenteel een beperkt aanbod films en series, dat voortdurend aangevuld wordt met nieuw materiaal. Zo zien we elke dag wel een nieuwe film of serie toegevoegd worden aan het steeds ruimere assortiment. Op netflixinbelgie.be kan je het aanbod films en series op de voet volgen. Zo kan je ook sorteren op datum van toevoegen en de IMDB score.

netflix

Bij Netflix zelf kan je zoeken per categorie, eenvoudigweg bladeren, de populairste items bekijken én er worden aanbevelingen gegeven op basis van wat je eerder bekeken hebt. Dit zogenaamde kijkprofiel wordt zorgvuldig samengesteld, is heel erg leuk én een mooie toevoeging aan Netflix. Als je met meerdere mensen kijkt op dezelfde account, kan je meerdere kijkprofielen aanmaken.

Internetverbruik en downloadlimiet

Enkele dagen na de lancering van Netflix in België, bleek al snel dat massaal veel internetverbruik ging naar het streamen van materiaal via Netflix. Wij probeerden rond die tijd ook één maand gratis Netflix uit en merkten ook al snel dat onze downloadlimiet er moest aan geloven.

Hoeveel verbruikt het precies?
Afhankelijk van de kwaliteit waarmee je de films en series bekijkt, verbruikt het meer of minder van je downloadlimiet:

  • Lage kwaliteit: verbruikt tot 0,3 GB per uur
  • Medium kwaliteit: standaard beeldkwaliteit, verbruikt tot 0,7 GB per uur
  • Hoge kwaliteit: beste videokwaliteit, verbruikt tot 3 GB per uur voor HD en 7 GB per uur voor Ultra HD

Aangezien we in deze moderne tijden meer en meer verwend geraken, gokken wij dat de meesten in HD of Ultra HD kwaliteit zullen kijken. Kortom: met een maandelijkse downloadlimiet van 100 GB, kan je ongeveer 33 uur lang streamen via Netflix.

Hoeveel kost het?

De prijzen zijn simpel. Je hebt 3 opties:

  • €7,99 per maand: één scherm tegelijkertijd streamen in standaard kwaliteit (geen HD)
  • €8,99 per maand: twee schermen tegelijkertijd streamen in HD-kwaliteit
  • €11,99 per maand: vier schermen tegelijkertijd streamen in HD-kwaliteit en Ultra HD

Het populairste abonnement is die van 8,99 euro. Ben jij overtuigd? Het is alvast het overwegen waard.

Veel plezier!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook