Online apotheken in België: handig, of niet?

Laatste update op , door Thomas

Voor de meeste aankopen draaien we online onze hand niet meer om. Elektronica, boeken en kleding shoppen we naar hartenlust in onze favoriete webshops en daarmee profiteren we van het gemak van bezorging aan huis, rustig passen of proberen en ruime keuze aan producten. Ideaal! Wanneer het gaat om het online bestellen van medicijnen zijn we echter nog terughoudend. Toch zitten er grote voordelen aan. We zetten de voor- en nadelen van online apotheken in België voor je op een rijtje.

Voordelen van online apotheken

Met een fulltime baan, een druk gezinsleven en andere activiteiten loop je soms aan tegen de beperkte openingstijden van je apotheek. Online apotheken daarentegen zijn altijd open en hebben erg veel keuze aan producten. Medicijnen nodig voor een aandoening waar je je een beetje voor schaamt? Met online bestellen voorkom je dat je met het schaamrood op je kaken aan de apotheker moet uitleggen wat je mankeert. Wat een opluchting! Daarnaast vind je op de website vaak al veel informatie over het gewenste medicijn. En voor dit alles hoef je de deur niet meer uit. Reuze gemakkelijk dus, dat online bestellen van medicijnen.

Nadelen van online apotheken

Misschien wel het grootste nadeel van online apotheken in België is dat je enkel medicatie kunt bestellen waar je geen voorschrift voor nodig hebt. Schrijft de dokter dus iets voor, dan zul je toch even zelf langs de apotheek moeten om je medicijnen op te halen. Ook wanneer je haast hebt met het gebruiken van een medicijn kan het lonend zijn om deze zelf te gaan ophalen. Thuisbezorging is handig, maar er gaat enige tijd overheen en bij pijn en ongemak wil je daar niet altijd op wachten..

Wie zijn medicijnen wel laat thuisbezorgen door de online apotheek, betaald hiervoor verzendkosten. Dat kan er voor zorgen dat je medicijn duurder wordt dan wanneer je deze bij de apotheek om de hoek gaat ophalen. Aan jou de keuze of dit opweegt tegen de voordelen van online apotheken die we eerder noemden.

Hoe zit het precies met online apotheken in België?

Bij online apotheken als Farmaline, 24pharma, Medibib en Apotheek Online is van alles verkrijgbaar waar je geen voorschrift voor nodig hebt. Pijnstillers, anti muggenzalf, zonnebrandcrème, verzorgingsproducten voor gevoelige huid, zwangerschaps- en ovulatietesten, etc. Sommige ‘lokale’ apotheken hebben ook hun eigen website met bestelformulier. Heeft jouw apotheek zo’n online shop? Dan is er kans dat je daar wèl terecht kunt voor medicijnen op voorschrift. In dat geval moet je de medicijnen nog wel zelf ophalen, zodat je het voorschrift aan de apotheker kunt overhandigen.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook