Ons Disneyland Parijs avontuur: review, tips en voordelen!

Laatste update op , door Thomas

Afgelopen zondag trok de redactie – lees: mijn madam en ik – eropuit naar Disneyland Parijs! We waren er beiden al geweest toen we klein waren, maar dat was ondertussen meer dan 15 jaar geleden. Hoog tijd om eens te onderzoeken of het nu nog zo fijn zou zijn als toen en of er veel veranderd is! Bovendien zijn het nog steeds YES-dagen, dus lekker voordelig geboekt. Naast een kort verslag, geven we je een aantal leuke tips en tricks!

Zoals te zien op bovenstaande foto was het weer ons gunstig. We verbleven in één van de goedkoopste hotels: Santa Fe. Eenvoudig hotel, maar zeker in orde voor de prijs. Vanuit het hotel kan je eenvoudigweg een bus nemen naar het park. Daar zit je max 10 minuten op. Disneyland Parijs bestaat uit 2 parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios.

Disneyland

Zowel Disneyland Park als Walt Disney Studios zijn de moeite. Zowel voor jong, als voor oud. Het begint als reclame te klinken, maar er waren voldoende attracties aanwezig die kinderen héél erg tof vonden (denk aan: paardenmolen, parade met Disney-figuren, shows met Disney-figuren, bootjestocht door fantasieland). Anderzijds zijn er echte attracties voor de jong volwassenen: Space Mountain, Star Tours, Hollywood Tower Hotel en veel meer. Zeker het Hollywood Tower Hotel vond ik een echte aanrader!

Tips & tricks
Een pretpark is altijd een speciale bedoening. Hoge prijzen, veel drukte en een wirwar aan activiteiten. Daarom een aantal korte tips en tricks:

 • Vermijd de ochtenddrukte! In Disneyland moet je niet proberen de massa voor te zijn door zo vroeg mogelijk te gaan. Al van de opening van het park, zit het meteen helemaal vol.
  Tip: rond de middag eten de meeste mensen en is het véél minder druk aan de attracties. Eet vroeger of later en profiteer hiervan!
 • Eet en drink je niet arm! In het park zelf zijn de prijzen voor versnaperingen, drank en maaltijden extreem hoog. Voor een dunne pannenkoek ben je 3 euro kwijt en voor een fastfood maaltijd betaal je minstens 11 euro.
  Tip: Alhoewel je eigenlijk geen eten of drinken mee binnen mag nemen, probeer toch hier en daar wat kleine zaken binnen te smokkelen. Zo bespaar je algauw vele euro’s!
  Supertip: Als je jezelf echt niet kan bedwingen, begeef je dan naar de Disney Village (naast de ingang), loop een stukje door en aan de rechterkant achter de hoek, staat een McDonalds die heel wat goedkoper is. Pas op, hij ligt echt verstopt. Wellicht moest dit van de organisatie, zodat niet iedereen doorheeft dat er ook goedkoper gegeten kan worden.
 • Weinig aanschuiven! Het is een pretpark, dus aanschuiven voor de beste attracties hoort er bij.
  Hoe geraak je sneller binnen?

  1. Zoals eerder gezegd: ’s middags is het minder druk.
  2. Op weekdagen is er beduidend minder volk. Ter vergelijking: op zondag was de wachttijd bij Space Mountain 40 min, op maandag slechts 10 min.
  3. Maak gebruik van het fast pass concept: met je park ticket kan je voor bijna elke attractie een fast pass halen. D.w.z. dat je een vast tijdstip toegewezen krijgt, waarbij je sneller op de attractie geraakt. Zo moet je dan bv. om 14u30 langs de Space Mountain fast pass ingang binnengaan en geraak je op 5 min binnen.
 • Disney Dreams is de moeite! Op het einde van elke dag is er een grote show te zien op Main Street van het park. Ondanks dat deze show plaatsvindt op een uur waarop je normaal aan het eten zou zijn, is het aangeraden om vroeger of later te eten en dit prachtig schouwspel mee te maken!
 • Neem een plan aan de ingang! Dit lijkt logisch, maar aan de ingang krijg je geen plan toegestopt en ze liggen bovendien redelijk verstop. Maak er zeker gebruik van, want je vindt er ook de data van alle parades en shows!

Bekijk alle lopende aanbiedingen en promoties van Disneyland Paris!

Adres Disneyland Parijs:
Disneyland Parijs
Boulevard du Parc
Avenue Paul Seramy
77700 Serris / Magny le hongre
Frankrijk

GPS coördinaten:
48.875935, 2.796552

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
De beste kortingen gratis en voor niets in je mailbox. Schrijf je nu in!