Outlet online: Goedkoop shoppen het hele jaar door

Laatste update op , door Thomas

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met het concept ‘outlet‘: producten worden, in de vorm van een stockverkoop, rechtstreeks aan de consument verkocht tegen een aanzienlijk lagere prijs dan in de detailhandel, de gewone winkels zeg maar. De lage prijzen zijn het gevolg van kleine productiefoutjes (meestal zo goed als onzichtbaar), overproductie of oudere collecties. Het mooie aan dit verhaal is, dat de outlet ook zijn intrede heeft gedaan in het online shoppen. Let’s find out!

Fysieke outlet stores

Zoals we eerder aanhaalden zijn de fysieke outlet stores wel bekend bij de mensen. Voorbeelden zijn o.a. D’Store (vooral sport en outdoor) en natuurlijk: Maasmechelen Village. Deze laatste is een voorbeeld van zogenaamde ‘outlet villages’, waarbij meerdere outlet stores samengezet worden. Het zijn algemene outlet adressen, waar men steeds koopjes kan doen. Bekende en dure merken worden tegen lage prijzen aangeboden. Heel erg leuk én zeer handig voor wie zijn of haar favoriete merk wil aankopen tegen een prijsje. Het nadeel is dan weer dat deze outlet winkels vaak overbevolkt kunnen zijn en dat het moeilijk is om het overzicht te bewaren. Welnu, wij hebben de oplossing: online outlet!

Online outlet – korting 24/7

Aangezien outlet zo’n populair concept is in de offline wereld, kon het wereldwijde web niet achterblijven. Zo vind je nu ook online outlets van alle soorten, waar je 24/7 kan shoppen met korting. Wij maken het onderscheid tussen drie vormen van outlet online en geven een overzicht van de bekendste voorbeelden.

Tijdelijke koopjes outlet

Het eerste type outlet stores, is de ‘tijdelijke koopjes outlet‘. Dit zijn websites, die meestal vereisen dat je (gratis) lid wordt. Op die manier kan je kosteloos genieten van tijdelijke koopjes op de bekendste en duurste merken van onze moderne fashion wereld. Op die manier kunnen deze websites hun leden unieke aanbiedingen voorschotelen, zoals tijdelijk 70% korting op Diesel of Calvin Klein kleding. Bovendien kan je meestal nog eens vrienden uitnodigen voor éxtra korting. Het voordeel van dit type is dat je vaak énorme koopjes kan doen, doordat deze tijdelijk en exclusief zijn voor de leden. Het nadeel is dan weer dat je regelmatig de koopjes zou moeten checken (of de nieuwsbrief ontvangen) om jouw favoriete kleedje of schoenen er uit te kiezen.

Bekende voorbeelden:

Algemene outlet

Een tweede type outlet store is de ‘algemene outlet‘. Dit concept lijkt eigenlijk nog het meest op een outlet village. Op zulke website worden hoge kortingen gegeven op vele merken en type kleding. Hier vind je voortdurend merkkleding aan kortingen tot 70% of meer. En dat het hele jaar door, vanuit je luie zetel!

Bekende voorbeelden:

Specifieke webshop outlet

Het laatste type outlet is de ‘specifieke webshop outlet‘. Dit soort outlet hoort bij een specifieke webshop, die probeert haar oude collectie of minder populaire artikelen te verkopen aan lage prijzen. Het mooie hieraan is, dat vrijwel elke webshop tegenwoordig zo’n gedeelte in haar webshop heeft staan. Hoewel niet altijd onder dezelfde naam, maar wel steeds hetzelfde concept. Surf maar eens naar je favoriete webshop en zoek in het menu naar ‘outlet’, ‘sale’, ‘acties’ of ‘aanbiedingen’. Kans is heel groot dat je een gedeelte ontdekt waar je altijd korting krijgt.

Hoewel dit tegenwoordig voor bijna elke webshop geldt, toch enkele bekende voorbeelden:

Het mooie aan outlet online, is dat je altijd kan profiteren van koopjes. Het hele jaar door! Houd je dus niet té hard vast aan die solden maanden en kijk eens rustig rond in alle outlets online. Zo kan je 24 uur op 7, het hele jaar door, genieten van koopjes op je favoriete merken. Het klinkt soms ongeloofwaardig, maar het is heel erg logisch: webshops willen af van hun oude collecties of minder populaire artikelen en zien online de kans om die voortdurend aan te bieden tegen interessant lage prijzen. Jij ontdekt als consument kleding die je mooi vindt en koopt die tegen een prijsje. Iedereen gelukkig!

Veel shopplezier!

PS: We hadden het hierboven altijd over kleding, maar ook voor andere zaken bestaan er outlet aanbiedingen. Bijvoorbeeld voor wijn: Wijnoutlet.be. Maar ssssshhht, niet doorvertellen! 😉

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook