Overnachten in de natuur? Bestel je gear online!

Laatste update op , door Thomas

Bij mooi weer in de vakantieperiode willen we maar één ding: naar buiten! Dat kan voor een dagje zijn, of voor een langer verblijf. Wie wat langer van huis gaat kiest veelal voor een vakantieresort, camping of hotel. Echte natuurliefhebbers gaan liever nog een stapje verder: overnachten in de natuur.

Back to basic

Overnachten in de natuur brengt je even helemaal back to basic. Op een plek zonder georganiseerde voorzieningen moet je jezelf zien te redden met de middelen die je hebt. Een leuke uitdaging die wel enige voorbereiding vraagt. Gelukkig kun je je van tevoren goed inlezen en alles in huis halen wat je nodig hebt. De compacte en praktische gear die je nodig hebt voor overnachten in de natuur bestel je gemakkelijk online. De voorpret kan beginnen!

Op alles voorbereid

Qua kleding moet je op allerlei omstandigheden bedacht zijn. In het zonnetje of tijdens een intensieve hike is een korte broek heerlijk, maar als het ’s avonds afkoelt kunnen een lange broek en een warm vest uitkomst bieden. Zorg voor outfits die onderling goed te combineren zijn en werk met laagjes zodat je gemakkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur. Een goed afsluitbare tent en een warme slaapzak zorgen ervoor dat je ’s nachts niet te koud ligt.

Koken, wassen, toiletbezoek, koffiezetten…tijdens het overnachten in de natuur zijn deze alledaagse activiteiten ineens luxe geworden waar je vooraf over na moet denken. Zijn er enkele voorzieningen dichtbij (zoals stromend water) of ben je volledig op jezelf aangewezen? Mag je op de door jou gekozen overnachtingplaats vuur maken? Hoe maak je je eten warm? Waar ga je naar het toilet? Improviseren is leuk, maar laat niet teveel aan het toeval over en zorg dat je de juiste spullen bij je hebt!

Onze tip: Shop je gear online

Kijk eens bij Decathlon. Daar scoor je voordelig je gear voor het overnachten in de natuur. Van tenten tot slaapzakken en van goede wandelschoenen tot muskietennetten aan voordelige prijzen.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook