Top 5 voor geslaagde stedentrip in Europa

Laatste update op , door Thomas

Dat je voor een geslaagde stedentrip in Londen, Parijs of Barcelona moet zijn lijkt een inkoppertje. Deze populaire Europese steden trekken jaar in jaar uit eindeloos veel bezoekers die zich enkele dagen tegoed doen aan een flinke dosis kunst, cultuur en shoppen. Grote kans dus ook, dat je één of meer van deze steden al bezocht en bekeken hebt. Tijd voor nieuwe inspiratie dus, met onze top 5 stedentrips in Europa.

Madrid

Niets mis met een flinke dosis zon tijdens een stedentripje. Dat zit in Madrid wel goed! In de zomermaanden kan het er erg heet zijn, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de, typische Spaanse, verse Sangria met fruit. Door het hele centrum heen worden feesten georganiseerd en er wordt volop gedanst. Honger? Tapas is ‘the way to go’ in deze bruisende stad.

Lissabon

Een kleurrijke stad vol schilderachtige straatjes, pleinen, fonteinen en winkelboulevards. Hier kun je je prima een paar dagen vermaken! Terwijl traditionele fadomuziek door de straten galmt kun je genieten van een typisch Portugese vismaaltijd. Tip: Vergeet niet een ritje te nemen met tramlijn 28. Deze tram voert je mee door de steile straatjes van de binnenstad zonder dat je daarvoor de benen onder je lijf vandaan hoeft te lopen.

St. Petersburg

Bij Europese stedentrips denk je misschien niet direct aan Rusland. Maar als meest Europese Russische stad mag St. Petersburg zeker niet in dit lijstje ontbreken. Slenter langs de vele kanaaltjes, rivieren en bruggen en dompel je tijdens bezoekjes aan de talrijke boeiende musea onder in de cultuur van deze prachtige stad.

Napels

Alle pizzaliefhebbers verzamelen! In deze stad, waar de pizza haar oorsprong vindt, is het goed toeven! Met – uiteraard – een groot aanbod aan pizzarestaurants kan in Napels gegarandeerd goed gegeten worden. Verder kun je je in deze stad tegoed doen aan prachtige kastelen en kerken en kun je een uitstapje maken naar de vulkaan Vesuvius. Je zult zeker niet de eerste zijn die na een bezoek aan Napels direct wil emigreren.

Athene

Toegegeven, de stad kent wat verval. Maar wellicht draagt dat juist bij aan de charme van deze oude wereldstad. Democratie en de moderne beschaving zijn ooit hier begonnen en de stad zit boordevol historie; overblijfselen uit lang vervlogen tijden zijn nog in vele straatjes te vinden. Bezoek zeker ook het iconische Parthenon, bovenop de Tafelberg Akropolis. Een must-visit in deze oude Griekse stad.

Stedentrip boeken?

Genoeg inspiratie opgedaan voor een paar dagen vol kunst, cultuur en lekker eten in één van Europa’s meest bijzondere steden? Je boekt je stedentrip gemakkelijk online bij o.a. Expedia en Neckermann. Op de websites van deze online reisbureaus vind je overigens nog veel meer informatie en inspiratie voor boeiende stedentrips, dus doe er je voordeel mee!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook