Slim op reis? Sluit een reisverzekering af!

Laatste update op , door Thomas

Misschien heb je maanden geleden al je volgende vakantie geboekt en geniet je al lange tijd van de voorpret. Of je wacht op je dubbel vakantiegeld voor je besluit waar de reis deze zomervakantie naar toe gaat. Vroeg geboekt of last minute besloten…ver weg of dichtbij…wie slim op reis wil gaan, sluit een reisverzekering af!

Ongelukjes op vakantie

Natuurlijk doe je op vakantie voorzichtig, maar het cliché is waar: Ongelukjes zitten in een klein hoekje. Hoe actiever je vakantie, hoe groter de kans dat er tijdens je vakantie iets gebeurd. Je valt van een fiets, breekt je been tijdens een skitochtje door de bergen of je verstuikt je enkel tijdens een lange bergwandeling; er kan van alles gebeuren. Om niet tegen vervelende kostenposten aan te lopen is het slim je hiervoor te verzekeren. Zo kun je zonder zorgen op zoek naar de juiste medische hulp in de buurt van jouw vakantieverblijf.

Verzeker je bagage met een reisverzekering

De meeste mensen nemen op vakantie kostbare spullen mee. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, laptops, tablets en dure foto- en videoapparatuur. Zonde als deze spullen tijdens je vakantie beschadigen, kwijt raken of gestolen worden. Gelukkig dekt een goede reisverzekering de financiële tegenslag die daar bij hoort. Je foto’s of andere data krijg je er niet mee terug, maar je kunt de apparatuur in ieder geval wel vervangen. De moeite waard dus, zo’n reisverzekering!

Kies jij voor een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering?

Boek je je vakantie ver van te voren, dan wil je misschien nog een mogelijkheid houden om in geval van nood je vakantie te annuleren. Let hier dan op bij het afsluiten van een reisverzekering, want dit zit niet altijd standaard in het pakket. Zorg verder dat je goed om de hoogte bent van de voorwaarden van de annuleringsverzekering. ‘Geen zin’ is helaas geen grondige reden om je vakantie af te blazen, slechte gezondheid of het overlijden van een dierbare wellicht wel.

Sluit voordelig een reisverzekering af

Nog niet overtuigd van de voordelen van een reisverzekering? We raden je aan toch een offerte aan te vragen bij Europe Assistance of Mefirst. Je zult zien dat een reisverzekering vaak erg voordelig is. Een bedrag dat zeker niet opweegt tegen de kosten waar je tegen aan kunt lopen als je tijdens je vakantie niet (goed) verzekerd bent!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook