Voordeligste pechverhelping in België

Laatste update op , door Thomas

Pechverhelping is een absolute must. Die lekke band of lege accu komt nooit gelegen en krijg je gegarandeerd op een onverwacht moment. Gelukkig zijn er in België verschillende aanbieders van pechverhelping, ieder met hun eigen tarieven en formules. Deze helpen je niet alleen wanneer je auto het begeeft, maar staan ook voor je klaar bij problemen met je fiets, moto, scootmobiel, aanhangwagen of caravan. Daarnaast bieden sommige niet enkel pechverhelping aan in België, maar tevens in de Benelux of zelfs in Europa. Hieronder geven we een beknopt en handig overzicht van de bekendste aanbieders van pechverhelping in België.

Welke pechverhelping is de goedkoopste in België?

Wist je dat België in de top drie staat qua voordelig onderhoud en pechverhelping in Europa? Jawel, België pronkt op de derde plaats, na Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Pechverhelping in ons landje is dus relatief goedkoop, een extra reden om toch maar een pechbijstand formule af te sluiten! Maar voor welke aanbieder moet je nu kiezen? Wat het beste is, hangt af van wat jij nodig hebt. Uiteraard speelt het prijskaartje ook een rol. De kost van depannage hou je liefst zo goedkoop mogelijk. Daarom zochten wij voor jou uit vanaf welke prijs per jaar je bij enkele pechverhelpers in België een formule kan afsluiten en vergelijken deze hieronder met elkaar.

Touring wegenhulp

Bij Touring vind je formules vanaf €118,8 per jaar. Voor zowel sleepdienst als een vervangwagen betaal je €2 per maand extra. Indien je ook bijstand bij een ongeval wil, betaal je nog wat extra. Daarnaast beschikt Touring over een handige app waardoor je snel je pech en locatie kunt melden en binnen no time geholpen wordt.

Europ Assistance

Bij Europ Assistance starten de formules vanaf €105 per jaar. Sleepdienst en bijstand bij een ongeval zitten bij de prijs inbegrepen.

Corona Direct

Afhankelijk van de ouderdom van je voertuig betaal je bij Corona €60 per jaar wanneer je voertuig nog niet ouder is dan 7 jaar en €90 per jaar wanneer je voertuig wel ouder is dan 7 jaar. Sleepdienst en een vervangwagen zitten inbegrepen bij de prijs. Corona Direct komt wel niet tussen bij ongevallen.

VAB Pechbijstand

Bij VAB vind je formules vanaf €121 per jaar. Deze aanbieder van pechverhelping beschikt net zoals Europ Assistance ook over een vlotte app.

Aanbieder

Vanaf

Touring

€118,8

Europ Assistance

€105

Corona Direct

€60 (< 7 jr)
€90 (> 7 jr)

VAB

€121

Kortom

Op basis van deze prijsvergelijking tussen de bekendste aanbieders van pechverhelping in België kunnen we besluiten dat Corona de goedkoopste formule aanbiedt vanaf €60 of €90, afhankelijk van de ouderdom van je voertuig. Daarna komt Europ Assistance vanaf €105 per jaar, gevolgd door Touring vanaf €118,8 en VAB vanaf €121 per jaar. Nog een laatste gouden tip: ga er niet van uit dat pech jou nooit zal overkomen en sluit vandaag nog een formule af bij de aanbieder van jouw keuze! Voor interessante kortingen en aanbiedingen check je onze categorie ‘Auto en Motor’ op kortingvandedag.be. Wij wensen je alvast een fijne rit toe!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook