Waar krijg je korting met de Lerarenkaart?

Laatste update op , door Thomas
Delen via Twitter
Delen via Facebook

Met de Lerarenkaart kan je op verschillende uitstapjes een flink voordeel ontvangen en vaak zelfs gratis toegang verkrijgen. Daarnaast zijn er nog tal van voordelen, waarbij je vaak fantastische kortingen kan scoren bij vele webshops. De Lerarenkaart wordt officieel uitgegeven door Klasse, een dienst van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. De Lerarenkaart wordt vaak gebruikt in schoolvakanties zoals de herfstvakantie, kerstvakantie en de zomervakantie, om extra voordelig een uitstapje te doen. Maar wat is het nu precies en waar krijg je deze? En wie krijgt deze? Of hoe kan ik mijn korting verkrijgen? Wij overlopen al jullie vragen en geven enkele leuke tips wanneer het gaat om korting scoren met je Lerarenkaart.

Wat is een Lerarenkaart?

Een Lerarenkaart is een gratis beroepskaart, volledig gepersonaliseerd, waarmee je flinke voordelen en kortingen kan bekomen. Op de kaart zelf, staat het logo, het jaar waarin de kaart geldig is, je stamboeknummer, je volledig naam en (liefst) een foto van jezelf.

lerarenkaart
Foto’s van de lerarenkaart vallen onder het copyright van Klasse.be en het Vlaams Ministerie van Onderwijs.

Wie krijgt zo’n Lerarenkaart?

Deze wordt enkel uitgereikt aan bestuurs- en onderwijspersoneel in Vlaanderen en Brussel. Dit geldt voor zowat alle vormen van onderwijs, gaande van het kleuteronderwijs tot volwassenenonderwijs én de internaten. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van de Lerarenkaart, is dat je je loon ontvangt via het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming. Voor meer informatie, zie lerarenkaart.be.

Hoe en waar kan ik de Lerarenkaart aanvragen en ophalen?

Via de link ‘Waar is mijn lerarenkaart?’, kan je eenvoudig en snel opzoeken waar je je Lerarenkaart terugvindt. Hiervoor heb je wel je stamboeknummer nodig. Dat kan je terugvinden op je oude Lerarenkaart, je loonfiche of verkrijgen via het secretariaat van je school.

Vaak kan je de Lerarenkaart ophalen in een bibliotheek in de buurt. Startende leraren krijgen de kaart eenmalig thuisbezorgd. Als je dan weer een abonnement hebt op Klasse, krijg je je nieuwe Lerarenkaart opogestuurd bij het decembernummer van dit magazine.

korting lerarenkaart
Foto’s van de lerarenkaart vallen onder het copyright van Klasse.be en het Vlaams Ministerie van Onderwijs.

Hoe korting scoren met je Lerarenkaart

Hopelijk heb je dankzij bovenstaande informatie je Lerarenkaart op zak en kunnen we eens samen kijken naar de vele voordelen die het biedt. Allereerst: via de website van lerarenkaart.be, kan je overzichtelijk en snel op zoek naar specifieke voordelen. Of je kan er ook gewoon eens lekker ideeën op doen. Zo vind je er een hele resem aan voordelen: korting op boeken, trainingen, erfgoed, musea, kranten en tijdschriften, vakantieverblijven, theater, ICT en zelfs winkels en webshops. Laten we hier eens kort bekijken welke voordelen zoal populair zijn:

Uitstapjes

Leerkrachten hebben verlof tijdens de herfstvakantie, krokusvakantie, kerstvakantie, paasvakantie en natuurlijk de zomervakantie. Dat geeft hun de kans om enkele interessante uitstapjes te ontdekken. Een daguitstap naar een pretpark of dierentuin, wordt dan ook extra interessant, als jij als leerkracht minder inkom hoeft te betalen. Enkele populaire uitstapjes , waarbij je geregeld korting krijgt met de Lerarenkaart, zijn o.a. de Efteling, Planckendael, Bellewaerde, Zoo Antwerpen, Comics Station Antwerp, Pairi Daiza en zelfs Disneyland Paris. Hier moeten we wel bij vermelden, dat het vaak gaat om tijdelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld enkel gratis inkom tijdens de krokusvakantie. Vaak zijn er ook speciale events, zoals bijvoordeel de lerarendagen bij Walibi en Bellewaerde. Naast pretparken en zoo’s, kan je ook vele expo’s, voorstellingen en andere leuke uitstapjes mét voordeel ontdekken. Zo kan je bijvoorbeeld ook korting scoren bij cinema’s als Kinepolis en Cinema ZED.

ColliShop Professional Businesskaart

Met een Businesskaart van ColliShop Professional ontvang je op elk moment de hoogste korting bij zowel DreamLand als Dreambaby. Toon deze kaart bij het afrekenen aan de kassa en je krijgt meteen je voordeel.

Lerarenvoordeel bij webshops

Met je eigen gepersonaliseerde Lerarenkaart, kan je bij vele winkels en webshop flinke kortingen scoren. Dat gaat van lokale handelaars, tot grotere winkels en webshops. Zo krijg je bijvoorbeeld korting bij ColliShop, Proxis, Lensonline en Corendon. Ook in Maasmechelen Village krijg je extra korting met de Lerarenkaart.

Wij kregen al vaak de vraag of je ook extra korting krijgt bij Torfs, maar dat is jammer genoeg nog niet het geval. Zie tips hieronder hoe je misschien wél korting kan scoren bij je favoriete webshops.

lerarenkaart 2018

Tips en tricks

Dankzij je Lerarenkaart kan je niet alleen flinke voordelen bekomen, ze bevat ook een schat aan informatie en ideetjes. Weet je niet wat te doen tijdens één van de schoolvakanties? Check even welke voordelen je krijgt met je Lerarenkaart en doe enkele toffe ideetjes op voor een uitstapje met het hele gezin!

Vóór je over gaat tot eender welke aankoop online: check snel even of je geen voordeel krijgt met je Lerarenkaart. Soms moet je dit extra aangeven om van je voordeel te kunnen genieten.

Als je dan weer offline shopt: bij vertoon van je Lerarenkaart krijg je korting bij verschillende winkels. Waarom dus niet even die kaart bovenhalen en proberen wat extra korting te scoren?!

Gebruik altijd die Lerarenkaart wanneer je op stap gaat met je klas of eender welke schooluitstap en scoor jouw voordeel. Leerkrachten mogen vaak gratis naar binnen bij een schooluitstap naar een pretpark, museum, expo en vele andere uitstappen en reizen. Zo krijg je zelfs een uniek voordeel bij Jongerentravel.be.

Wij wensen alle leerkrachten en onderwijspersoneel veel succes en geniet van alle voordelen die de Lerarenkaart met zich mee brengt!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook
De beste kortingen gratis en voor niets in je mailbox. Schrijf je nu in!