Waar krijg je korting met de gezinsbond?

Laatste update op , door Thomas

Heb je één of meerdere kinderen thuis zitten? Of ben je in blijde verwachting van je eerste kindje? Dan kan je lid worden van de Gezinsbond. Weet je nog niet wat dit is? Dan leggen wij je dit uit! Niet alleen krijg je tal kortingen, maar er zijn nog een heleboel andere voordelen aan verbonden. Het is dus zeker de moeite om lid te worden!

Wat is de Gezinsbond? 

De Gezinsbond is een organisatie die zich inzet voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Zo’n 200.000 gezinnen zijn lid, ze worden ondersteund door maar liefst 140 personeelsleden en 12.000 vrijwilligers in honderden lokale afdelingen. Zo helpen ze ouders door advies te geven, activiteiten te organiseren en tal van voordelen te geven. In de volksmond worden ze ook wel de ‘bond voor grote gezinnen’ genoemd.

Wie kan er lid worden van de Gezinsbond?

Of je nu een groot gezin hebt of je alleenstaande ouder bent, je kan steeds rekenen op de Gezinsbond. De voorwaarde zijn dat je in Vlaanderen of Brussel woont en minstens één kind hebt. De gezinsbond is er voor elk gezin in elke levensfase. Of je nu net je eerste kindje hebt gekregen of jouw kleine spruit al snel groot is geworden en afstudeert. Zelfs als grootouder kan je gebruik maken van de diensten van de Gezinsbond.

Hoe en waar lidkaart Gezinsbond aanvragen en afhalen? 

Om lid te worden van de Gezinsbond, moet je jaarlijks 42 euro betalen. Je kan dit doen via overschrijving of door online te betalen. Weet je nog niet zeker of je lid wilt worden bij de Gezinsbond? Dan kan je altijd een gratis kennismakingslidmaatschap aanvragen. Maar ook ouders die het wat moeilijker hebben en een beperkt inkomen hebben, kunnen aan de helft van de prijs lid worden. Dit doe je door een mailtje te sturen naar contact@gezinsbond.be, zij zullen jou vervolgens een formulier doorsturen dat je moet invullen en terugsturen. Van zodra je betaalt hebt, krijg je jouw kaart binnen 2 à 3 weken in de bus.

lidkaart gezinsbond

Afbeelding Copyright Gezinsbond

Welke voordelen krijg je bij de Gezinsbond?

Een heleboel! Deze kan je allemaal terugvinden via de website van de Gezinsbond. Je krijgt niet alleen kortingen, maar je wordt ook gratis ondersteund als je met een probleem zit. Daarnaast heb je genoeg leesmateriaal om bij te leren over opvoeding of als je er even tussenuit wilt, kan je altijd een oppasser aanvragen.

Talloze kortingen

Wil je graag met jouw gezin op uitstap gaan? Met de lidkaart kan je kortingen krijgen bij vele pretparken: Sea Life, Walibi, Bobbejaanland en Aqualibi, de Efteling, het Atomium, bij Bilzen Mysteries, en nog een heleboel andere parken. Ook een uitstapje naar de cinema kan extra voordelig bij Kinepolis. Daarnaast kan je ook op de webshop van de Gezinsbond een heleboel tijdelijke vouchers vinden voor leuke uitstapjes. Je kunt na je uitstap altijd genieten van een etentje bij Colmar aan een betere prijs dan normaal. Wil je er wat langer tussenuit? Dat kan! Zo kan je met korting naar Center Parcs, Sunparks, of een weekendje bij vakantieclubs Vayamundo, maar ook naar enkele B&B’s over heel België.

Lees jij jouw kleintje graag voor? Koop dan een boek bij Standaard Boekhandel voor een verminderde prijs. Als je zelf een gaatje vind om door een magazine te bladeren, kan je je ook voordelig abonneren op bijvoorbeeld Libelle, Bodytalk, Eos, Fence Tuinmagazine of For Girls Only. Er is dus zeker voor ieder wat wils. Er is nog zoveel meer om te ontdekken op de website van de Gezinsbond, hier kan je alle kortingen in jouw buurt makkelijk terugvinden!

Het is wel belangrijk om te weten dat deze korting niet onmiddellijk verrekend wordt, maar dat je eerste het volledige bedrag betaald en de korting vervolgens op je lidkaart wordt geplaatst. Daarna kan je dit spaartegoed in per schijf van 10 euro gebruiken bij de volgende aankoop bij een van de partners van de Gezinsbond!

korting gezinsbond

Gratis publicaties

Kinderen veranderen snel, het ene moment zijn ze een baby en even later zijn ze al een puber. ‘Brieven aan Jonge Ouders’ is er speciaal voor nieuwe ouders totdat jouw kleintje kleuter is. Wanneer de hormonen in jouw puber naar boven komen, is er ‘BOTsing’. Vier keer per jaar krijg je een blad in de bus, dat je helpt bij het begrijpen van de leefwereld van jouw puber. En dan is er nog het vaste ledenmagazine van de Gezinsbond, ‘De Bond’, dat je maandelijks ontvangt. Hierin kom je alles te weten over opvoeding, gezondheid, onderwijs, kinderbijslag en nog een heleboel andere thema’s. Daarnaast kan je online nog meer publicaties vinden die wat specifieker zijn op bepaalde thema’s of problemen.

Kinderoppasdienst

Vanuit de Gezinsbond kan je de juiste oppasser voor jouw kind vinden. Als je dan graag even op stap gaat, weet je dat je jouw kind bij een betrouwbaar persoon achterlaat. Alle oppassers zijn namelijk gescreend door de plaatselijke kinderoppascoördinator. Daarnaast is de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid van de babysitter én jouw kind(eren) in orde, maar is de oppasser ook verzekerd voor de verplaatsing. Zit je met een vraag of opmerking? Dan kan je ook steeds terecht bij jouw oppasser!

Advies op maat

Je kan niet enkel op Goedgezind.be artikels en advies op jouw maat terugvinden, maar Gezinsbond staat daarbuiten ook voor jou klaar. Zo kan je terecht bij de dienst Sociaal-Juridisch bij sociale, familiale, materiële en persoonlijke problemen. Dit kan dus gaan van kinderbijslag en ouderschapsverlof tot huurwetgeving en bouwproblemen. De energieconsulent helpt je dan weer bij het energiezuinig leven. Met advies over verlichting, verwarming, huishoudtoestellen en zoveel meer maken ze jouw leven zuiniger en dus goedkoper. Je krijg trouwens ook voordeel voor Eneco via de kortingskaart van Gezinsbond.

Als laatste is er de dienst Consumentenwerking, die zich onder andere vormingen organiseert rond dagdagelijkse problemen. Heb je bijvoorbeeld vragen over bedenktermijnen of garantieperiodes bij aankopen? Heb je problemen met je aannemer of telefoonmaatschappij? Dan kan je steeds een mailtje sturen naar consumentenklachten@gezinsbond.be. Ook helpt de dienst bij het opstellen van klachtenbrief of het contacteren van de betrokken handelaar.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook