We gaan de tuin weer in!

Laatste update op , door Thomas

Als het lente seizoen in volle gang is kun je goed zien hoe iedereen naar de zon heeft verlangd. Mensen gaan weer meer naar buiten, de terrassen zitten steeds vaker vol en we shoppen ons een ongeluk naar de leukste trendy zomermode. Ook in je eigen straat is de lente zichtbaar aanwezig: Het gelach van kinderen die buitenspelen, buren die met elkaar een praatje maken en zoemende grasmaaiers. Tijd om van het mooie weer te genieten, we gaan de tuin weer in!

Bloemen en planten

Na een winter binnen zitten is nu het moment daar om de tuin onder handen te nemen. Het eerste onkruid kan alweer worden gewied, struiken moeten worden gesnoeid, zaadjes gezaaid en planten geplant. Zorg voor een vrolijke mix van planten en bloemen met verschillende bloeiperiodes, zodat je tuin het hele seizoen mooi en kleurrijk is.

Grote schoonmaak

Als alle plantsoentjes netjes zijn is het tijd om een sopje door de tuin te halen. Boen het tuinmeubilair om alle sporen van de winter te verwijderen. Controleer gelijk of alles nog in orde is. En vergeet ook zeker niet om je parasol te checken en schoon te maken. Met een hogedrukspuit kun je het tuinpad en terras schoonspuiten. Daarna ziet je tuin er weer uit als nieuw!

TIP! Misschien is je tuinset aan vervanging toe. De winkels staan weer vol met mooie sets. Kijk bijvoorbeeld eens bij ColliShop of Leen Bakker voor mooie tuintafels, stoelen en loungebanken. 

Buitenspeelgoed

Vergeet vooral de kinderen niet. Als zij zich lekker vermaken in de tuin, kun jij in je luie zetel genieten van een drankje in de zon. Waarschijnlijk is veel speelgoed in je schuur nog prima te gebruiken. Laat je kinderen het speelgoed zelf schoonmaken voor de eerste waterpret van dit seizoen. Heb je nieuw speelgoed nodig? Lees dan vooral ons blog over het leukste buitenspeelgoed.

Alles klaar? Dan wensen wij je een heerlijk tuinseizoen vol zonnige dagen, plezier, spontane momenten en lekkere buitenmaaltijden. Maak er wat moois van!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook