ZEB en de Solden historie

Laatste update op , door Thomas

Kledingketen ZEB en de solden, dat is geen succesverhaal. Of net wel? In het verleden is er heel wat commotie geweest rond het feit dat ZEB al meermaals de regels van solden- en sperperiode aan hun laars lapte. Zo begonnen zij vóór de solden al met het afficheren van flinke kortingen in de winkel (en online). Je kan zeggen wat je wil, maar al die opschudding heeft hen wel flink wat reclame en extra naamsbekendheid opgeleverd. Daarbovenop komt nog eens hun gewaagde commercial, waarin blote dames paraderen in de straten van Leuven. Ter promotie van de solden bij Zeb, nota bene.

De soldenwetgeving

Volgens de wetgeving rond de Solden, mag er tijdens de sperperiode – 6 weken voor de solden – geen prijsverminderingen worden aangekondigd. Dat wil zeggen dat er geen kortingen aangeduid mogen worden in de winkels en dus geen afprijzingen vertoond worden.

Soldenwet ongeldig?

Zeb beweert sinds 2011 dat deze soldenwetgeving totaal ongeldig is. Ze zou namelijk in strijd zijn met de Europese regelgeving en discriminerend zijn tegenover kleding handelaars. In 2011 oordeelde het Hof van Cassatie dat de Belgische soldenwet strijdig is met de Europese regelgeving. De Belgische regering blijft echter met 100% staan achter de soldenwet en deze is nog steeds van kracht.

ZEB zet door

ZEB houdt alleszins voet bij stuk in hun strijd tegen de sperperiode. In juni van dit jaar kwamen ze zelfs met een heuse petitie naar voren, waardoor ze uitdrukkelijk de steun van de consument zochten. Wij zijn benieuwd wat dit de komende jaren gaat geven. Op naar de Solden!

En uiteraard gaan we u het reclame filmpje met de naakte modellen niet onthouden:

Voor een overzicht van de solden, surf naar kortingvandedag.be/solden. Voor actuele promotiecodes en aanbiedingen voor ZEB: klik hier.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook