Tips voor een zorgeloze zomervakantie

Laatste update op , door Thomas

Heerlijk, de zomervakantie sluipt stilletjes dichterbij. Sommigen onder ons hebben al lang geleden hun zomervakantie vastgelegd en daarmee aardig bespaard. Anderen twijfelen of wachten het goede moment af om hun ultieme holiday te boeken. Wij willen het hier graag hebben over het type vakantie dat volledig klaargestoomd is voor jou en gemakkelijk aan te kopen is in één handig pakket. Daarbij denken we aan de dagaanbieders, waaronder Travelbird, die enorm blijven doorgroeien en aan populariteit winnen. Onlangs nog kreeg Travelbird een enorme kapitaalinjectie.

Dagaanbiedingen websites, zoals Groupon, Travelbird en Outspot, bieden regelmatig leuke zomervakanties aan. Het leuke daaraan, is dat die dan hélemaal geregeld zijn. Niet voor iedereen zoiets, maar het kan een absolute verademing zijn om eens op vakantie niet te hoeven nadenken over wat je volgende stap zal zijn. Ook op voorhand moet je niets doen, enkel je vakantie aankopen.

Tips bij het boeken

Zodat het echt allemaal van een leien dakje zou lopen, geven we een aantal korte, maar duidelijke tips. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken en kan je genieten van jouw droomvakantie in de zomer.

  • Check altijd eerst de prijzen per specifieke week. De dagaanbieders geven meestal de laagste prijs aan in de promotie, maar in het hoogseizoen kan dit duurder uitvallen. (Maar daarom wel nog steeds aantrekkelijk om te boeken)
  • Lees de praktische informatie aandachtig door. Soms komen er extra boekingskosten bij of is het hotel niet geschikt voor jou.
  • Bekijk de annuleringsvoorwaarden en houd hier rekening mee.

Tips voor de vakantie zelf

  • Zit er iets in het plan dat jou niet aanstaat? Vermeld dit vriendelijk en doe iets anders. Je bent niet verplicht om het volledige plan te volgen.
  • Je zal vaak cultureel erfgoed bezoeken. Houd rekening met de lokale klederdracht en gewoonten.
  • Lees kort over de lokale gebruiken van het land dat je bezoekt. Dit kan je gênante momenten besparen.

Genieten maar!

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook