6 tips voor aankopen tijdens Black Friday 2020 in België

Laatste update op , door Thomas

Het succesvolle concept ‘Black Friday’ is vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar de rest van de wereld. Ook in België krijgt de internationale dag voor shopaholics steeds meer aandacht. Black Friday is een kortingsdag die telkens plaatsvindt op de vierde vrijdag van november. Deze datum is dus elk jaar verschillend. Wil je genieten van allerlei voordelen? Zet 27 november dan alvast in je agenda. Maar hoe ga je nu best te werk tijdens dit grootse evenement? De kortingen vliegen je namelijk om de oren en dat valt natuurlijk ook andere mensen op. Hoe je de stad verlaat met niet alleen de beste items, maar ook met de beste ervaring, vertel ik je graag aan de hand van volgende tips.

Black Friday België 2020 tips

#1 Controleer de prijzen vóór Black Friday

Shoppen op Black Friday moet een fijne belevenis zijn. Voorkom onaangename verrassingen door de prijzen op voorhand onder de loep te nemen. Zo krijg je meer zekerheid en kan je met een gerust hart gaan shoppen. Door deze raad te volgen, weet jij binnen no-time waar je moet zijn voor de beste en meest betrouwbare deals. Niemand zal jou nog kunnen misleiden.

#2 Black Friday deals online checken

Beter goed voorbereid zijn om meteen je slag te kunnen slaan. Je kan kortingscodes en aanbiedingen makkelijk checken via Het Nieuwsblad Kortingscodes. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond Black Friday en haal je gegarandeerd het maximale voordeel uit je aankopen. Door alles op voorhand goed uit te pluizen vermijd je teleurstelling wanneer die ene vriendin thuiskomt met exact hetzelfde, maar wel aan een veel lagere prijs. Bovendien stelt deze techniek je in staat om veel sneller en efficiënter tot bij je favoriete winkels te geraken om zo de meest stijlvolle kledingstukken binnen te halen voor iemand anders dat doet. Op onze Black Friday pagina vind je trouwens tal van kortingscodes die van toepassing zijn tijdens andere periodes.

#3 Shop verstandig

Hoewel al die scherp afgeprijsde items inderdaad verleidelijk zijn, mag je je niet van de wijs laten brengen. Ik raad je dan ook aan om met verstand te shoppen. Je kan bijvoorbeeld op voorhand een lijstje maken van items die je absoluut nodig hebt, maar die je voordien misschien te duur vond. Bovendien is het belangrijk dat je je prioriteiten goed kent. Het zou namelijk kunnen dat je door de aankoop van allerlei onnodige accessoires, het item bovenaan je lijst misloopt. Ongetwijfeld hebben andere mensen hun oog hier ook op laten vallen.

#4 Investeer nu in dure producten

In tegenstelling tot de solden, komen de nieuwe producten op Black Friday wél in de aanbieding. Dit maakt van Black Friday het ideale moment om te investeren in duurdere producten terwijl je geniet van de kortingen. Zo hoef je dus geen jaren te wachten tot ze eindelijk afgeprijsd staan. Je moet er dan wel snel bij zijn. Op elektronica is er doorgaans ook sprake van grote kortingen in vergelijking met de rest van het jaar. Daarnaast zijn kortingen op designer kleding heel zeldzaam. Voeg daarom enkele statement pieces toe aan je garderobe.

#5 Online verlanglijstje/winkelmandje

Houd je niet zo van de drukte die heerst op Black Friday? Geen nood! Ook online shops nemen deel aan deze actie. Om te vermijden dat je uren spendeert aan het zoeken van de mooiste items, maak je best een verlanglijstje enkele dagen vóór het grote evenement. Zo kan je meteen je bestelling plaatsen, zonder je zorgen te hoeven maken over de mogelijkheid dat bepaalde items meteen uitverkocht zullen zijn. Sommige kortingsacties zijn echter enkel van toepassing in de winkels zelf. Houd dit dus goed in de gaten.

#6 Social media is everything

Winkels doen niets liever dan hun klanten prikkelen met allerhande sneak peakes op hun kanalen. Als laatste geef ik je dan ook de tip om je favoriete winkels op sociale media te volgen. Zo ben je meteen op de hoogte van nieuwe aanbiedingen en weet je precies wat je mag verwachten op Black Friday. En als je dan eenmaal weet welke winkels het bezoeken waard zijn, kan je zelfs al een route beginnen uit te stippelen. Zeg vaarwel tegen chaos en ga een gezellige dag tegemoet met familie of vrienden, of gewoon lekker alleen zodat je al die koopjes niet hoeft te delen.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook