Waar krijg je korting met een studentenkaart?

Laatste update op , door Thomas

Het studentenleven is een periode van uitgaan, drinken, lessen volgen en veel studeren. Veel studenten proberen in hun vrije tijd nog wat bij te verdienen met een studenten job, want die fameuze donderdagavonden betalen zichzelf niet. Helaas heeft niet elke student daar evenveel tijd voor. Zeker in de blokperiodes, waarin duizenden studenten strijden voor goede resultaten, ontbreekt er meer tijd dan er overschiet. Om de arme studenten een handje toe te steken, bieden heel veel zaken kortingen aan bij het vertonen van de studentenkaart. Wij zochten voor jullie uit waar je korting kan scoren als student.

studentenkaart UGent
Bron: https://foursquare.com/v/faculteit-geneeskunde-en-gezondheidswetenschappen/

Openbaar vervoer

Heel wat studenten moeten pendelen om in hun lessen te geraken. Het openbaar vervoer is alweer een extra kost voor onze arme student. Als student geniet je gelukkig van verschillende kortingen die er speciaal voor de pendelende student zijn gekomen. Bij de NMBS kan je bijvoorbeeld een studentenabonnement aanmaken. Zo’n studentenabonnement is uiteraard een pak goedkoper dan een gewoon abonnement. Ook bij De Lijn doen ze soortgelijke acties. Wie aan een bepaalde hogeschool studeert krijgt heel wat korting via zijn of haar school. Dit is het geval voor studenten van de volgende hogescholen of universiteiten: Uhasselt, PXL, UCLL, Hogeschool Gent, Odisee, KULeuven, Luca en HOWEST.

Boeken

Aangezien ‘studeren’ een groot deel is van het leven van een student, moeten studenten al eens wat tijd, en geld, spenderen in een boekenwinkel. Ook hierbij word je als student een beetje geholpen. De standaard boekhandel heeft bijvoorbeeld een aparte webshop genaamd standaardstudentshop. Via deze website kan je jouw studieboeken kopen aan een eerlijke prijs. Je selecteert je school, je opleiding en academiejaar en vindt gemakkelijk al je studieboeken terug. Deze kunnen dan geleverd worden of je kan ze zelf komen afhalen in één van hun winkels.

Op kot

Wie zegt studententijd, denkt aan het leven op kot. Meubels en accessoires kunnen al snel een pak geld kosten. Via shops als Home24 kan je relatief goedkoop meubels op de kop tippen. Zeker doordat er voortdurend promoties zijn. Bij Proximus hebben ze trouwens een speciaal aanbod voor studenten op kot. Extra tip: bescherm je laptop en je locatie met NordVPN.

Winkels & Webshops

Heel wat winkels bieden kortingen aan voor studenten. Ofwel door tijdelijke acties als Back to School of doorlopende acties waarbij je als student 10 tot 25% korting krijgt.

Elektronica

Bekende elektronica webshops als MediaMarkt, Apple en Fnac geven kortingen aan studenten. Vaak is dat mits het vertonen van je studentenkaart. Maar even goed vind je online leuke deals als student, bij deze webshops. Bij Amazon heb je zelfs zoiets als Prime Student.

Cinema

In zo goed als elke cinema geniet je van de voordelen van een studentenkaart. Bij UGC krijg je bijvoorbeeld korting op je ticket wanneer je jouw studentenkaart aan de kassa toont. Deze korting geldt uiteraard niet voor snacks en drankjes die je tijdens de film nuttigt. Bij Kinepolis zijn ze nog een beetje guller. Daar kan je als student een ‘student card’ aanvragen. Wie in het bezit is van deze kaart geniet van een hoop voordelen. Je krijgt onder andere 25% korting op je ticket, maar ook op snacks en drankjes die je in hun winkel aankoopt. Verder maak je kans op verschillende prijzen en mag je aan een voordelig tarief binnen bij hun bioscoop events. Op je verjaardag kan je een film zelfs volledig gratis zien. En als kers op de taart betaal je helemaal niets voor deze kaart.

studenten leven met korting

Uitstapjes

Als student wil je er uiteraard ook eens een dagje tussenuit gaan. Helaas is dit vaak erg kostelijk. Gelukkig zijn er op heel wat plaatsen kortingen te verkrijgen als je een studentenkaart bezit. Bij verscheidene musea geniet je van een studententarief, maar ook bij heel wat pretparken en dergelijke. Vaak gaat deze korting dan gepaard met een speciaal studentenabonnement. Een student bezoekt de zoo van Antwerpen bijvoorbeeld het hele jaar lang voor slechts 50 euro.

Uit eten gaan, kan je als student ook goedkoper in vele restaurants. Je controleert dus best even op de website van je favoriete restaurant of je geen studentendeal terugvindt. De durvers onder ons gaan het gewoon vragen aan één van de medewerkers.

Mode & Schoenen

Ook voor mode en schoenen zijn er verschillende manieren om korting te krijgen met je studentenkaart. Zo zijn er regelmatig kortingsacties bij verschillende webshops. Bedrijven als Nike, Adidas en Asos bieden hier regelmatig acties op aan. Verder vind je ook nog speciale kortingscodes terug. Het is dus zeker de moeite waard om als hardwerkende student deze rubriek in de gaten te houden.

Abonnementen

Als ijverige student, die graag de krant leest, heb je ook geluk. Heel wat kranten en tijdschriften geven studenten namelijk korting op hun abonnement. Op de website 4ucampus.be vind je een tal van voorbeelden van zulke acties. Ze geven er kortingen als -40% en zelfs -60%. Wie wil profiteren van deze acties moet uiteraard wel in het bezit zijn van een geldige studentenkaart. Verder zijn er nog verschillende soorten abonnementen die je als student goedkoper kan nemen. Als je graag eens eropuit trekt: musea, pretparken, bioscopen, .. zoals reeds vermeld werd.

Kortom:
Zoals je al wist, is het studentenleven heel duur. Maar wie van al deze hulpmiddelen gebruik maakt, kan de hoge rekeningen toch een beetje beperken. Op die manier geniet je als student van een hoop korting en verkrijg je jouw welverdiende ontspanning voor een verminderde prijs.

Op Het Nieuwsblad Kortingscodes vind je trouwens een aparte rubriek voor studentendeals.

Vond je dit leuk? Laat het ons weten!
Delen via Twitter
Delen via Facebook